88 km w 17 godzin

08-04-2016

W dniu 2 stycznia 2016 r. dwójka śmiałków – Radosław Tyślewicz i Piotr Wysocki, w ramach przygotowań do pokonania trasy Rozewie – Świnoujście w 4 doby, przebiegła trasę spod latarni morskiej Hel do latarni morskiej Stilo w 17 godzin.

Poniżej prezentujemy relację z tego biegu autorstwa p. Radosława:

”Bieg rozpoczął się o 8.24 pod latarnią na Helu (latarnika nie niepokoiliśmy, nie było takiej potrzeby). Celem naszego biegu było potwierdzenie czy system biegowy 6 h biegu, 4 h odpoczynku, 6 h biegu 8 h odpoczynku i znów 6 h biegu jest możliwy do realizacji przy założeniu pokonania 300 km w 4 doby i zaliczeniu 10 latarni. Przyjęcie na Rozewiu było super, ciepło, czysto, z gorącą herbatą. Etap drogi Hel-Rozewie pokonaliśmy w 5,5 h z fotką przy latarni Jastarni przy temp. -4,5 C. Rozewie-Stilo było już nieco gorzej, po ciemku, temp. -10 C, ostatnie 10 km plażą z przeskakiwaniem rzeczek. Pod koniec było faktycznie zimno ale i czas spadł do 7 h! w sumie trasę 88 km pokonaliśmy w 17 godzin. Plan przekroczyliśmy o 30 min ale to chyba akceptowalne. W Stilo gościna nas zaskoczyła, naprawdę super, z góry przepraszamy latarnika bo miał dyżur do 7.00 a my wstaliśmy o 8.00 a wyjechaliśmy dopiero przed 10.00 (testowaliśmy jeszcze bieg po noclegu 8h). Finalnie system biegu, marszu i odpoczynków w układzie 4 i 8 godzin sprawdził się i szykujemy trasę główną zapewne na kwiecień.”

Brawo za styczniowy wyczyn i trzymamy kciuki za ten kwietniowy.


              

              

 

Copyright ©2014-2022 BazaGdansk.pl, All Rights Reserved
Liczba odwiedzin: 686
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem