Ultra latarnie wybrzeża polskiego cz. 2

30-07-2016

Po zimowym biegu na dystansie 88 km przyszedł czas na drugi odcinek biegnący od latarni morskiej w Stilo przez latarnię w Czołpinie do latarni w Ustce. Odcinek 68 km pokonaliśmy w 15 godzin w tym ok 36 km biegnąc plażą, a odcinki leśne k. Ustki wzgórzami morenowymi (szlak czerwony). Trasa bardzo widokowa choć pozbawiona w części zasięgu GSM oraz kontaktu z naszą asystą w aucie (cały odcinek plaży Słowińskiego Parku Narodowego).









Trafił się po drodze „dziki zwierz”, nocny wędkarz, samotny poranny „mors” (gość 60+ o 5.00 miał już w nogach 10km!!!), widno na plaży aż do 23.00 a i zobaczyć las z przed 3 000 lat było fajnie. Do tego krótki odpoczynek na plaży, wspinaczka na wydmę pod latarnię w Czołpinie (56 m n.p.m.) i dalej bieg. Eskapadę tym razem rozpoczęliśmy w sobotę 4 czerwca 2016 r. o 18.55 pod latarnią w Stilo. Bieg realizowaliśmy systemem 5 km biegu x 1 km marszu. Szutrem do Łeby a dalej plażą do „czerwonej stodoły” k. latarni w Czołpinie. Od 23.43 odpoczynek do 4.00. Potem śniadanie, fotka pod latarnią i dalej bieg (od 5.07) plażą do m. Rowy, Dębina, Poddąbie i Orzechowo do Ustki – koniec biegu o 10.04 Niedziela 07.06.2016r. Razem dystans wyniósł 68 km i pokonaliśmy go w czasie brutto (razem z odpoczynkiem, zdjęciami i posiłkami) w 14 godzin i 57 min, czas netto samego biegu 8 godzin 53 min. Niebawem kolejne latarnie na naszej drodzeJ

A ty jak spędziłeś sobotni wieczór????

Radosław Tyślewicz


         

         

 

Copyright ©2014-2024 BazaGdansk.pl, All Rights Reserved
Liczba odwiedzin: 19660
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem