Pożegnanie Ireneusza Dębskiego odchodzącego na emeryturę

31-12-2017

W dniu 6 grudnia na statku „Zodiak” odbyło się pożegnanie kucharza Ireneusza Dębskiego odchodzącego z  końcem 2017r. na emeryturę. W spotkaniu uczestniczył  Naczelnik BON Robert Witkowski, który wręczył przyszłemu emerytowi w  imieniu Dyrektora Naczelnego Urzędu Morskiego kpt. ż.w. Wiesława Piotrzkowskiego dyplom z podziękowaniem za ponad 15-to letnią pracę w urzędzie.

Były też prezenty - od  Naczelnika BON otrzymał tablo upamiętniające różne wydarzenia z życia statku oraz zawierające akcenty związane z pracą BON  a od kapitana statku w imieniu Neptuna i załogi certyfikat potwierdzający odbycie rejsów na pokładzie s/v „Zodiak” do wszystkich pław oznakowania nawigacyjnego torów podejściowych Zatoki Gdańskiej oraz nawigację GPS.  Następnie  odśpiewano przyszłemu emerytowi gromkie 100-lat oraz refren hymnu emeryta  („emerytura najlepsza życia pora”) Irek Dębski w swojej ponad 40-to letniej karierze zawodowej oprócz „Zodiaka” pracował  również  na wielu  innych  statkach różnych bander, a także na lądzie w trójmiejskich restauracjach m.in. w hotelach Monopol i Novotel.  Jak na kucharza przystało Irek przygotował na to spotkanie specjalne menu w którego skład wchodziło m.in. sushi.

¯yczymy na emeryturze zdrowia i realizacji tego na co brakowało czasu w trakcie pracy zawodowej.

W.Kar.


         

         

         

         

           


 

Copyright ©2014-2022 BazaGdansk.pl, All Rights Reserved
Liczba odwiedzin: 733
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem